10 Ocak 2017 Salı

Naber gaye?

    Uyumalı mı gözler , yoksa daha da fazla altlarına kara mı çalınmalı?
Saat geç olmuş uyumalı insan bu saatte elbette diyorum . Yarın şu var , bu var , belki okul belki işin var . Yoksa bile hiç biri ,  insanı rahat ettirecekmiş gibi geliyor erken uyuyup uyanmak . Bahsi olan bir konu var günü uyuyarak geçirmek ya da Güneş'ten faydalanmak .
İnsan neye göre güne başlar ki ? Dışarıdaki oluşumlara ettiği hizmetlerden ötürü müdür ? Bir memur için güne başlamak , gözlerini açmak sabahın en erken suları 06.00 sularında olsa gerek . Hoş bir de yemek yeme , giyinip hazırlanma evresi var değil mi bu işin ? Gece bekçileri ne yapsın yahu o zaman ? Bu insanlar için gün sabah 08.00'de biterken , akşam 5 gibi başlıyorsa bu adamlar ne yapmalı ? Neyin düzen olgusu ki bu ? Bu Gepetto'yu nereden bulup sorabiliriz ki ?
    Öyle bir güce sahip olmalı ki insan kendi dünyasını yaratmalı . İstediği her neyse , ona uygun olacak bir zamanda düzenlenmeli . Gücü böyle ayarlamalı . Diyelim ki birer Gepetto olduk , saygınlığımız (gücümüz) fevkalade sınırlarda meşk atadursun , ya bizim yarattığımız dünyamızın dışındaki başka Gepetto ustanın oyununda yer alırsak ne yapacağız ? Elimizdekiyle mi yetinmesini bileceğiz ? Sınırları mı aşacağız ? Yoksa ait olduğumuz oyunda , bize verilen rolün hakkını mı vereceğiz ? Ne yapacağız biri bir şey desin !
   Galiba biliyorum ben ; büyük emekli adımlar ! Bir bebek doğası gereği asla en başta emeklemek için emeklemeyi , ya da yürümek için yürümeyi başaramaz . Bir topun , bir halı deseninin , sana kucak açılmış sımsıcak şefkatli kolların arasına emeklersin , yürürsün en başta . Sonra zaten ver yansın , aşk olsun seni tutabilene !
Bir öğrendin mi yürümeyi koşmaya başlamışsındır belki haberin yoktur ; ki zaten yürümek emeklemenin koşma hali değil midir ? 

Temelini sevgiyle ve sabırla atacaksın . 
Üzerine emekle kremasını koyacaksın .
Emeğinin üzerinde tecrübelerini serpiştireceksin .
Tüm hepsini harmanlayıp ,
Gayeye ulaşacaksın . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder